Prototypingfase

Symphonic eMotions is tot nu toe ingezet in het muziek- en dansonderwijs. Momenteel ontwikkelen we de interactieve muziekbewegingstool speciaal voor kwetsbare ouderen, mensen met dementie/alzheimer of Alzheimer, mensen met een visuele, lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun begeleiders.

Symphonic eMotions zet mensen aan tot bewegen en dans met plezier en is daarmee uitermate geschikt voor toepassingen binnen muziek-, beweging- en fysiotherapie, revalidatie, dagbesteding en andere begeleidingsvormen in de zorg.

We maken de slag richting de zorgsector omdat Symphonic eMotions veel te bieden heeft voor cliënten in de zorg. Op een speelse wijze wordt beweging en beleving gestimuleerd, waarbij meerdere zintuigen worden geprikkeld. De enthousiaste reacties van de zorginstellingen waar we demonstraties hebben gegeven, tonen aan dat er een grote behoefte is aan een bewegingsstimuleringstool als Symphonic eMotions.

Samen met zes zorginstellingen waaronder ’s Heeren Loo, Sein en Amarant wordt Symphonic eMotions de komende drie maanden uitgebreid getest en aangepast aan de wensen van de verschillende zorggebruikers. We verzamelen daarbij wekelijks gebruikersinformatie op basis waarvan de software wordt doorontwikkeld. Tevens testen we de juiste opstelling en werking van de apparatuur en vullen we de muziekcatalogus met nieuwe inspirerende muzieksets.


Nieuwsgierig?

Aanmelden voor de testfase is nog mogelijk!

 

Medio juli 2020 zal Symphonic eMotions voor iedereen verkrijgbaar zijn.

 

 

Scroll to top